Qarku
Qarku i Fierit shtrihet ne pjesen jug-perendimore te Shqiperise. Kufizohet ne veri me Qarkun Durres, ne veri-lindje me Qarkun e Elbasanit, ne lindje me Qarkun e Beratit, ne jug me Qarkun e Vlores dhe laget ne perendim nga deti Adriatik.
 • Siperfaqja e Qarkut eshte: 1.887 km2
 • Popullsia e Qarkut eshte: 484.438 banore
 • Popullsia ne zonat urbane eshte: 194.191 banore
 • Popullsia ne zonat rurale eshte: 290.227 banore
Tre rrethet perberese te Qarkut te Fierit jane:
 • Fier
 • Lushnje
 • Mallakaster
Qarku perbehet nga:
 • 6 Bashki (Qytete)
 • 36 Komuna
 • 276 Fshatra

1. - FIERI

Shtrihet ne pjesen jug-perendimore te Qarkut Fier, kufizohet ne veri nga rrethi i Lushnjes, ne lindje nga rrethi i Beratit, jug-lindje nga Mallakastra dhe ne jug nga rrethi i Vlores.
 • Siperfaqja e rrethit Fier eshte: 785 km2
 • Popullsia e rrethit Fier eshte: 263.701 banore
Rrethi i Fierit perbehet nga 3 Bashki dhe 14 Komuna.
Bashkite:
 • Fier
 • Patos
 • Roskovec

2. - LUSHNJE

Shtrihet ne pjesen veriore te Qarkut Fier. Kufizohet ne veri nga qyteti i Kavajes dhe Peqinit, ne lindje nga qyteti i Elbasanit dhe I Kucoves, ne jug nga qyteti i Fierit dhe ne perendim laget nga deti Adriatik.
 • Siperfaqja e rrethit te Lushnjes eshte: 712.3 km2
 • Popullsia e rrethit te Lushnjes eshte: 177.275 banore
Rrethi i Lushnjes perbehet nga 2 Bashki dhe nga 14 Komuna.
Bashkite:
 • Lushnje
 • Divjake

3. - MALLAKASTRA

Shtrihet ne pjesen jug-lindore te Qarkut Fier. Ne veri-perendim kufizohet nga rrethi i Fierit, ne veri-lindje nga rrethi i Beratit, ne jug nga rrethi i Tepelenes dhe ne jug-perendim nga rrethi i Vlores.
 • Siperfaqja e Mallakastres eshte: 387.7 km2
 • Popullsia eshte: 43.462 anore
Mallakastra perbehet nga: 1 Bashki dhe 8 Komuna.
Bashkia:
 • Ballsh